PERKHIDMATAN AS-SYI'RA

Kembara Angkasa, PFSM menawarkan perkhidmatan melalui pendekatan ilmu Falak (Astronomi Islam) untuk sekolah, IPT, Politeknik, Kolej Komuniti, Institut-institut Latihan, Surau, Masjid & Kawasan Perumahan untuk menganjurkan program-program yang bermanfaat seperti:
* Ceramah/Kuliah Motivasi Falak * Cerapan Langit Malam (bulan, bintang, planet dll) * Cerapan matahari * Pameran falak @ sains * Bengkel, Seminar dan Kem Falak (Cth: Bengkel Arah Kiblat & Waktu Solat, Kem Motivasi Ahli Falak Muda dll) * Penentuan dan Semakan Arah Kiblat kediaman dan surau premis perniagaan.

Hubungi: 013 300 5006 - Emel: assyiradihati@gmail.com

ALBUM PHOTO MURAH & MUDAH

Monday, 16 July 2012

Istiwa A'ZAM kembali LAGI!!!!


Salam buat sahabat-sahabat..

Mungkin ada yang terlupa atau yang tak ingat bahawa hari ini sekali lagi berlaku fenomena Istiwa A'zam di mana matahari berada tepat di atas Ka'abah pada tengah hari di Mekah tetapi kita di Malaysia, sudah waktu petang la..

Fenomena ini telah berlaku pada 28 Mei yang lalu pada jam 5.16 petang. Manakala hari ini pula kali yang kedua ianya terjadi. 2 kali setahun. Jangan lepaskan peluang untuk membuat SEMAKAN ARAH KIBLAT DI TEMPAT ANDA pada hari ini JAM 5.28 petang.

ISTIWA A'ZAM, 16 JULAI, 5.28 PETANG
No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...